HTML

A legnépszerűbb bejegyzés

 1. Műanyag lambéria felrakás
  Műanyag lambéria felrakásHázilag megoldható a műanyag lambéria felrakása - tanácsok Lambéria felrakása házilag Csak el kell határozni. Ha már lambéria, akkor legyen műanyag. Ha pedig már műanyag lambéria: rakjuk fel...

A legutóbbi bejegyzés

 • Hőszigetelt télikertek. Ajtó-ablak
  Hőszigetelt télikertek. Ajtó-ablakTolóajtó, üvegfal szigetelése a télikertben A télikerti tolóajtók és üvegfalak védelme hőszigetelt konstrukcióval nemcsak a hőmérsékletet befolyásolja, hanem a fűtési költséget is csökkenti....
 • Ablakok szerelése a teraszbeépítésnél. Télikertek
  Ablakok szerelése a teraszbeépítésnél. TélikertekMűanyag-ablakos mobil télikertek A télikertépítés leggyorsabb módja a terasz beépítése műanyag ablakelemekkel. Kültéri teraszok burkolatán percek alatt összeszerelhető a mobil télikert. A...
 • A télikert vagy szép vagy praktikus?
  A télikert vagy szép vagy praktikus?Télikert fajták - típusok - stílusok A szembeállítás téves. A télikert tervezés során lehetséges a praktikum és az esztétikum összeegyeztetése, mi több: ezek egymást kiegészítő és feltételező...

Télikert, teraszbeépítés

Télikertépítés: tervezés, gyártás és beszerelés - Bp

Budapesten és Magyarország teljes területén, továbbá Szlovákiában és Ausztriában épít télikerteket egy magyar vállalkozás. Téli kert építés: üvegszoba egzotikus növények számára. Hőszigetelés, árnyékolás, szellőztetés: a télikertek működtetésének fontos attribútumai. Téli kertépítés - lehetőleg nyáron. Szobakert, növényszoba a lakásban. Üvegházhatás és hőelnyelés: energiatakarékosság. Télikert gyártás, építés garanciával, egyedi tervek alapján.

 

téli kert, üveg ház

Műanyag nyílászáró Seo

Ipari műanyag termékkategória

Szögletes folyadéktároló: lapos műanyag tartály, vízgyűjtő hordó

Kármentő tálcák. Ablak - télikert projekt

Google weboptimalizálás

 Más keresőmarketing projektumok

Budapest Marketing

Télikertek tervezése, gyártása és beszerelése Budapesten és vonzáskörzetében - internet marketing specialista

Műanyag nyílászáró - ablak

Télikertépítés Budapest, ivóvíz fertőtlenítés

Kiváló minőségű hőszigetelő műanyag ablakok, ajtók és speciális nyílászárók télikert építés céljára. Bejárati ajtó és ablakcsere Budapesten és környékén, továbbá vidéken és bárhol Magyarország területén vagy akár külföldön is. Hőszigetelés és garanciális biztonság magas fokon, elérhető áron, olcsón. Akciós műanyag ablak nagy választékban, minden méretben, színben - ingyenes házhoz szállítással. Lakberendezés műanyag télikert-ablak beépítésével. Ablakszerelés. Légmentesen illeszkedő nyílászáró műanyag ablak. Vákuumablak, vákuumajtó, ablak, ablakkeret, ablaktábla, ajtó, ajtókeret, ajtótábla, nyílások zárása, zsanér, illeszkedés, nyílás elzárása, nyílászáró szerkezet. Az ablak szárnya, kerete, tokja. Ablaküveg, ablak üvegezése. Fából és fémből készült ablak a világra, világ szeme a műanyag ablakra, amely megtakarítást eredményez a fűtési szezonban, műanyag lambéria felrakása , pvc lambéria, műanyag lambéria árak, műanyag lambéria felrakása házilag - műanyag csövekben vízfertőtlenítés

Szövegírás - PR cikk írás

Profi szövegíró munkatársak, honlapszövegírás határidőre, PR-cikkek elhelyezése magas PageRank értékű optimalizált honlapokon, keresőmarketing célú, a Google linképítés legális módszerét követő prcikk írás, elhelyezés

Laptop szerviz Budapest

Hordozható számítógépek javítása budapesti szerviz műhelyben. Laptop billentyűzet szerelés, műanyag alkatrész csere ingyen.

Hőszigetelt télikertek. Ajtó-ablak

műanyag télikert 2024.01.03. 12:18

Tolóajtó, üvegfal szigetelése a télikertben

hoszigetelt-telikert_1.jpg

A télikerti tolóajtók és üvegfalak védelme hőszigetelt konstrukcióval nemcsak a hőmérsékletet befolyásolja, hanem a fűtési költséget is csökkenti. Eközben a beépített terasznak vonzónak, tisztának, világosnak kell maradnia. 

Továbbá: négy évszakos télikertjeinket azért kell hőszigeteléssel megépíteni, mert így télen is kellemes hőmérsékletet biztosíthatunk a növényeknek és magunknak, valamint energiát takaríthatunk meg a fűtésen. A hőszigetelés alapvető fontosságú a télikertépítés és teraszbeépítés során, hogy a napenergiából származó meleg bent tartása, mint fő energiatakarékossági cél, hatékony legyen.

Minden üvegház nyílászáróinak jól szigeteltnek, résmentesen záródónak, ugyanakkor könnyen kezelhetőnek kell lennie. Bejárati teraszunk beépítése mellett több érv is szólhat, hiszen a plusz szoba kialakítása mellett kiegészítő védelmet kaphat otthonunk.

Címkék: ablak ajtó építés hőszigetelés műanyag nyílászáró télikert építés teraszbeépítés

Szólj hozzá!

Ablakok szerelése a teraszbeépítésnél. Télikertek

műanyag télikert 2023.01.27. 21:40

Műanyag-ablakos mobil télikertek

műanyag mobil télikert

A télikertépítés leggyorsabb módja a terasz beépítése műanyag ablakelemekkel. Kültéri teraszok burkolatán percek alatt összeszerelhető a mobil télikert. A polikarbonát üvegbetéteket alumíniumsínekre épített műanyag keret rögzíti, ezek egymásba kapcsolhatók. Csupán néhány csavart kell a végén meghúzni és elő is állt a növényháznak vagy kerti társalgónak használható szaletli.

Elbontható, áthelyezhető. Esősebb évszakokban meghosszabbított előtetőként is funkcionálhat az ilyen építmény. Ára megfizethető. További részletek:

Címkék: infra hőszigetelés műanyag ablak műanyag nyílászáró télikert építés teraszbeépítés

Szólj hozzá!

A télikert vagy szép vagy praktikus?

műanyag télikert 2022.06.16. 12:17

Télikert fajták - típusok - stílusok

karibi télikertek

A szembeállítás téves. A télikert tervezés során lehetséges a praktikum és az esztétikum összeegyeztetése, mi több: ezek egymást kiegészítő és feltételező szempontok. A télikertek közvetlen hasznosságuk mellett azt a célt is szolgálják, hogy egy adott ingatlan díszei legyenek.

A jó ízlés és esztétikai érzék persze nem írhatja teljesen felül a technológiát: vannak a télikert gyártásnak és építésnek olyan szabályai, amelyeket nem érdemes felrúgni, mert ez esetben a létesítmény nem tudja betölteni funkcióját.

A Caribi Pub Kft szakmai honlapja szerint a télikerttervezés során ajánlatos olyan stílust választanunk, amely illik egyéniségünkhöz - és a ház, lakás stílusához is. A télikertet nem szükséges növényekkel túlzsúfolni, hiszen a kevesebb néha több elve alapján kevesebb növénnyel is ugyanolyan harmonikussá tehető a helyiség. A karibi hangulat kialakításához akár egy-két pálma és/vagy trópusi növény elhelyezése is elégséges lehet.

A télikert stílusának megválasztásához csak az építtető és a tervező fantáziája szabhat határt. A legnépszerűbb típusok ezek:

 • Természetet utánzó télikert. A természet közeli hatás érdekében hajópadlóval és gerendás famennyezetekkel is feldobhatja télikertjét. Ehhez jól illenek a természetes alapanyagú textíliák és a meleg színek. A növények számára saját természetes környezetükhöz hasonló berendezkedés szükséges.
 • Klasszikus vagy angol télikert. Elegáns hatású, nehéz anyagokkal kárpitozott stílus mellett is dönthet, ha szereti a hűvös eleganciát.
 • Meditterán télikert. Igazi mediterrán hangulatban érezheti magát nádból készült bútorok, rattan, illetve tömörfából készült berendezési tárgyak elhelyezésével.
 • A Kelet-Ázsiai hangulatú télikertekben a legdominánsabb színek közé tartoznak a zöld árnyalatai és a természetes anyagok jutnak központi szerephez.
 • A karibi télikert elképzelhetetlen élénk színek, néhány jellegzetes növény, vérpezsdítő zene, tequila és sombrero nélkül

Címkék: gyártás tervezés télikert télikert építés

Szólj hozzá!

Műanyag vízvezeték csövek fertőtlenítése

műanyag télikert 2022.02.26. 12:00

Az ivóvíz fertőtlenítés új generációját a TwinOxide vízfertőtlenítő szer képviseli, amelyből 0,3%-os klór-dioxid oldat állítható elő a pseudomonas és legionella baktérium elleni  védelemhez, toovvábbá biofilm és mikroorganizmusok eltávolítása. 

Az ivóvízhálózat kialakításának kérdései

műanyag víz vezeték cső - ivóvízkezelésNem is olyan régen még gyakori kérdés volt, hogy műanyag vagy acél csöveket használjunk-e az épületek ivóvízrendszerének kialakításakor. Manapság a lakóházak építése során szinte csak a műanyag csövek felhasználása kerül szóba. Az ivóvízvezeték kialakításának céljára a műanyag cső műszaki szempontból jobb mint az acél. A műanyag cső a korróziónak ellenáll, sima belső felülete miatt nincs lerakódási veszély üzemeltetés közben, élettartama többszöröse az acélcsőének, és nem utolsó sorban lényegesen olcsóbb és egyszerűbb a szerelése is, a technológiai utasítások betartása esetén minimális a meghibásodási esély.

A műanyag csövek kiválasztása

Az ivóvíz rendszer kialakításakor PVC csöveket vásárolunk. A PVC, azaz poli(vinil-klorid) hőre lágyuló műanyag. Acetiléngázból és sósavból vagy földgázból állítják elő. Közvetlenül a gyártást követően fehér port kapunk. A PVC porhoz különböző adalékanyagok keverhetők, amelyek fajtája és mennyisége befolyásolja a végtermék tulajdonságait.

A szerelőiparban a kemény PVC-t használják. A PVC porkeverékből az ivóvízcsövet extrudálással, az idomokat fröccsöntéssel vagy hegesztéssel állítják elő. A PVC cső nyomóvezetékként és lefolyócsőként egyaránt megfelel.

A melegvíz-vezeték számára hőállóvá tett csövet CPVC csőnek nevezzük.

A PVC fertőtlenítő hatása

A kemény PVC csövet baktériumok és egyéb mikroorganizmusok, valamint rágcsálók nem támadják meg, mivel az anyag nem képez táptalajt élőlények számára, illetve azoknak nem tápláléka.

A műanyag csöveket épületeken belül és földbe fektetve is használhatjuk ivóvízhálózat kiépítésére. Szükség esetén nem csak víz, hanem bármilyen, a PVC-t nem károsító vegyszer vagy folyadék továbbítására is használhatjuk.

A műanyag vezetékek üzemi nyomása 10 bar, élettartama 50 év. Az ivóvízvezeték céljára a többrétegű, ragasztásmentes csövek is megfelelnek, de a környezetbarát ragasztóval szerelt csőrendszer is szóba jöhet.

Címkék: műanyag vízvezeték PVC műanyag csövek ivóvíz hálózat

Szólj hozzá!

Sátrak, pavilonok - A minőségi fedett ülőalkalmatosságok ideálisak a kertben

műanyag télikert 2021.12.02. 17:16

kerti-pavilonok-satrak.jpg

Minden kertben szükség van minőségi ülőalkalmatosságokra, amelyeket különösen pihenéskor nem tudunk nélkülözni. Ha kerti partit, grillezést tervez, akkor különösen érdemes egy fedett térrel rendelkeznie, ahol bármilyen partit meg lehet tartani. Például a mobil padokkal felszerelt, kiváló minőségű kerti pavilonok vagy partisátrak bizonyulhatnak a legjobb választásnak. Nézzük meg ezeket a sátrakat együtt egy kicsit részletesebben.

Címkék: technológia tervezés fűtés

Szólj hozzá!

Műanyag mikroszemcsék az ivóvízben

műanyag télikert 2020.05.26. 20:36

Víztisztítás és fertőtlenítés

mikro műanyag ivóvízAz ivóvíztisztítás hagyományosan a fertőtlenítésre és a szerves anyagok kiszűrésére koncentrál, napjainkban azonban a mikroműanyag megjelenésével is számolni kell.

A műanyag térhódításával, az egyszerhasználatos műanyag eszközök hétköznapivá válásával hatalmas mennyiségű műanyag szemetet is termel az emberiség. Az újrahasznosítás és újrafeldolgozás még nem éri el azt a szintet, mely megakadályozhatná a műanyagszemét természetbejutását. A természetben az egyik legveszélyesebb, hogy ahol a mikroműanyagot megtalálhatjuk, az a víz, az ivóvíz.

Veszélyes-e a mikroműanyag?

A mikroműanyag az eldobott műanyag lebomlása, forgácsolódása során keletkezik és a világ minden pontján megtalálható. A palackozott ivóvízben például több műanyagot találunk, mint a vezetékes ivóvízben. Sajnos a fertőtlenítési eljárások nem alkalmasak a műanyag eltávolítására a vízből, hiszen például a klór-dioxid a mikroorganizmusok ellen hatékony, szilárd szennyeződés ellen nem.

Jó hír azonban, hogy a WHO legfrissebb tanulmánya szerint a mikroműanyag nem jelent veszélyt az emberi szervezetre. Az ivóvízzel elfogyasztott szennyeződés nem szívódik fel a szervezetben, távozik a tápcsatornából.

Mit tehetünk a vízszennyezettség ellen?

A szakértői vizsgálatok alapján kijelenthetjük, hogy a megfelelő ivóvízkezeléssel kiszűrhető a legtöbb szennyeződés a vízből, így a mikroműanyag 90%-a is. Amennyiben tökéletes minőségű, tiszta folyadékot szeretnénk, saját vízszűrő berendezés beszerzése szükséges. A mikroműanyag kiszűrésére csak a fordított ozmózis elvén működő szűrők alkalmasak, ezek kapacitása azonban olyan alacsony, működtetésük relatíve annyira drága, hogy ipari mértekben jelenleg gazdaságtalan lenne a működtetésük.

Bár a szakértői vélemények a műanyag veszélytelenségét hangoztatják, nem szabad elfelejteni, hogy a kalkulációk szerint fejenként ötvenezer műanyag szemcsét nyelünk le, mely semmi esetre sem egészséges, még ha nem is káros. Mivel adott pillanatban nem kerülhető el a műanyag emberi szervezetbe kerülése, ezért nem is várható az objektív kutatások megjelenése.

Címkék: műanyag vízvezeték kerülendő műanyag ivóvíz hálózat

Szólj hozzá!

Műanyag, ipari tűzi víz tározók

műanyag télikert 2020.04.20. 10:50

Földbe ásott vízszintes tartályok

vizszintes-muanyag-tartaly.jpgAz ipari létesítmények, telephelyek fontos része a tűzi víz tározó, melyet modern műanyag tartály alkalmazásával tökéletesíthetünk. A törvényi előírások betartása teszi kötelezővé a tűzoltáshoz szükséges vízmennyiség biztosítását, melyet tartályok vagy medencék segítségével valósíthatunk meg. A földbe ásott vízszintes tartály azért lehet jó választás, mert a területrendezés szempontjából kényelmes megoldás, és nem megy a zöldfelület kárára sem.

A tűzi víz tározók típusai:

 • földbe ásott vízszintes vastartály
 • földbe ásott vízszintes műanyag tartály
 • nyitott medence
 • zárt medence
 • földbe ásott függőleges vas- vagy műanyagtartály
 • földfelszíni tartály.

A földbe ásott műanyag tűzi víz tározó kiépítése

A korábbi gyakorlattal ellentétben a víztározókat már nem ássák egyszerűen a föld alá, elhelyezésüket kiépített kamrában végzik, ez nemcsak az élettartamot növeli meg jelentősen, hanem a kiszolgálást, karbantartást is leegyszerűsíti a szolgáltatást végzők számára.

A műanyag tartály nemcsak könnyebb, ezért könnyebben telepíthető, de a fém tartállyal ellentétben nem korrodálódik. A kiépített kamra elkészülte után pillanatok alatt behelyezhető, a szivattyú beépítése után használatba vehető.

Vízszintes vagy függőleges műanyag tartály?

A tűzi víz tározó kiépítése során azért a vízszintes tartály alkalmazzák előszeretettel, mert lényegesen kisebb gödörmélységet igényel, a vízvételezés során nincs szükség mélyemelésre a szivattyúkkal. A vízszintes műanyag tartályt lehetőség szerint téglával vagy blokkal kirakott gödörbe, kamrába végezzük, így nem kell külső behatásoktól tartani.

A zárt víztározó előnye, hogy egyszerűbben tisztán tartható, a megfelelő szűrők beépítésével megakadályozható mindennemű szennyeződés bekerülése, rendszeres fertőtlenítési szolgáltatás igénybevételével pedig az algaképződés is megelőzhető.

Oltóvíztartályok méretezése

A műanyag vízszintes tartályok rotációs öntési technológiával készülnek, ezért strapabírók, képesek a nagymennyiségű oltóvizet is biztonságosan tárolni. A vízszintes elrendezés azért is fontos, mert a rendelkezések értelmében a tartály alja nem lehet mélyebben 7 méternél a talajszinttől. Az ipari létesítmény méreteitől és az előírásoktól függően lehet 30 ezer litertől egészen 100 ezer literig.

Címkék: technológia műanyag tartály

Szólj hozzá!

Műanyag típusok és felhasználásuk

műanyag télikert 2020.04.19. 21:55

Az iparban használatos műanyaggyártási eljárások

műanyag típusok gyártásaA műanyagipari termékek megismerése elképzelhetetlen a műanyagtípusok részletes ismerete nélkül. A vegyszer vagy ivóvíztároló hordók és tartályok, a kármentő tálca olyan anyagból kell, hogy készüljön, ami tökéletesen kielégíti a vele szemben támasztott követelményeket. A műanyagfajtákat betűszókkal szokás megnevezni napjainkban, ezek közül a legismertebbek az alábbiak: PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS.

Miért fontos a műanyag azonosítása? Azért, mert ennek segítségével szortírozhatjuk a hasonló anyagokat, ezzel jelentősen megkönnyítve újra hasznosításukat.

Polietilén

Az egyik legismertebb, széles körben elterjedt műanyagtípus, melyet a csomagolóiparban nagy szeretettel alkalmaznak kiváló, hőre lágyuló tulajdonságai miatt. A csomagolások gyártása során a vékony fóliák és a táskák, szatyrok, zacskók alapvető alapanyaga, gyártástechnológiájuk alapján megjelölve: LDPE, HDPE.

A polietilén alapanyagot nagyobb sűrűségben gyártva tökéletesen alkalmazható flakonok gyártására. Erre leginkább az a tulajdonsága teszi alkalmassá, hogy kémiailag semleges, nem lép reakcióba a tárolt anyaggal, áruval.

Polipropilén

Rendkívül nagy mennyiségben előállított műanyagtípus, mely a háztartásokban szinte mindenhol megtalálható. Természetesen gyártásakor a hőre lágyuló formázást alkalmazzák. Kedvező tulajdonságai közé tartozik a kopásállóság, vegyszersemlegesség.

Vékonyabb típusát csomagolások készítésére is alkalmazzák, leginkább az élelmiszeriparban.

Polisztirol

A polisztirol műanyagról a legtöbb embernek a Hungarocell jut eszébe, mely az anyag habosított változata és kiválóan alkalmas csomagolások ütésállóságának fokozására, de manapság egyre gyakrabban alkalmazzák ételszállításnál is, kiváló hőszigetelő tulajdonsága miatt.

A polisztirolt alapváltozatban egyszer használatos poharak, tányérok, tálcák és evőeszközök gyártására használják. Mivel a polisztirol gyártása során gyakran alkalmaznak keverékeket, újra hasznosítása nehezen megvalósítható.

Címkék: gyártás műanyag ipar műanyag csomagolás

Szólj hozzá!

Műanyag csomagolóeszközök

műanyag télikert 2020.01.17. 21:21

Műanyag és kombinált fóliák az ipari csomagolásban

muanyag-csomagolo-folia.jpgA műanyag fóliák, illetve a belőlük gyártott csomagolóeszközök alkotják a műanyag csomagolóeszközök legnagyobb tömegét. Ez alapvetően a fóliák aránylag gazdaságos előállítására és változatos igények kielégítésére alkalmas választékukra vezethető vissza.

Műanyag csomagolófólia

A polietilénfóliák a csomagolóanyagok legnagyobb termékcsoportját alkotják. A polietilén műanyag fóliák hegeszthető, zsugorítható, anyagukban színezhető, nyomtatható, vízzáró, fiziológiailag ártalmatlan, elégetéskor a környezetet nem szennyező anyagok. A legtöbb szervetlen vegyszerrel szemben ellenállóak, a klórozott szénhidrogének azonban forráspontjuk közelében megtámadják őket. A tartós ultrailbolya-sugárzás ugyancsak károsító. A polietilénfóliák más műanyag vagy fémfóliával, papírral, bevonással, koextrudálással, rétegeléssel társíthatók.

A műanyag fóliák osztályozása

Az egyes polietilénfóliák közül – a gyártástechnológiától függően – a következőket kell kiemelni:

 • kis sűrűségű LDPE
 • nagy sűrűségű HDPE
 • lineáris kis sűrűségű polietilén LLDPE -fólia.

A kis sűrűségű polietilénfólia átlátszó, bár kissé opálos. Az alapanyagot titán-dioxid adalékkal keverve fehér fedett csomagoló fólia állítható elő.

A nagy sűrűségű polietilénfólia átlátszatlan, illetve áttetsző. Az előbbinél jobb mechanikai tulajdonságai miatt használata elsősorban a csomagolóiparban erőteljesen elterjedt.

A lineáris kis sűrűségű polietilén fólia tulajdonságait az előbbi két változat tulajdonságai között vannak, közelebb állva a kis sűrűségű polietilénfólia tulajdonságaihoz.

Műanyag polipropilén csomagolófólia

Csomagolóipari célokra kétféle polipropilénfóliát használnak: az orientálatlan és az orientált típust. A kettő között lényeges különbség a mechanikai jellemzők és az ár tekintetében van. Az orientálatlan típus mechanikai tulajdonságai és ára a kis sűrűségű polietilén-fóliákéhoz áll közelebb, azonban a polipropilénfólia víztisztán átlátszó és felületi fényessége kiváló.

Címkék: műanyag ipar műanyag csomagolás

Szólj hozzá!

Kármentő tálcák alkalmazása a vegyiparban

műanyag télikert 2019.11.07. 20:23

Műanyag biztonsági eszközök

kármentő műanyag tálcaA vegyiparban ajánlott és kötelező a kármentő tálcák alkalmazása, természetesen nem mindegy, hogy milyen kivitelben. A műanyagból készült edények és eszközök ipari felhasználása mellett több érv is szól. Az ipari komplexumok és gyárak építése és tervezése közben gondoskodni kell a kármentő tálcák elhelyezéséhez szükséges kialakítási módról, azonban a műanyag tálcák előnye, hogy utólagos behelyezésük is könnyen megvalósítható.

Miért van szükség kármentő tálcára?

A legtöbb ipari folyamat során szükség van a technológiákból adódó szennyezések kivédésére és az esetleges balesetek során történő környezetszennyezés megakadályozására, következményeinek mérséklésére. A műanyag edények, a kármentő tálcák a technikai berendezések és gépek alatt felfogják a kifolyó, csepegő anyagokat, így megakadályozzák az ágyazat és a gépek szennyeződését, károsodását.

A kármentő tálca alkalmazható:

 • gyártási soron
 • raktárakban
 • rakodóterületeken
 • szállítójárműveken.

Miért gazdaságos a kármentő tálca?

A kármentő tálca alkalmazása nem csak a káros következményektől óvja meg az ipari területeket, hanem megtakarítást is eredményezhet. A megfelelően karbantartott és tisztán tartott kármentő tálcára kifolyó anyagokat a megfelelő eszközök és berendezések segítségével felfoghatjuk és újra hasznosíthatjuk, amennyiben nem keveredett más anyagokkal.

A veszélyes anyagok esetében magától értetődő az ilyen edények alkalmazása, azonban a veszélytelen folyadékok esetében is hasznos lehet az alkalmazásuk. A környezetet nem károsító anyagok feltakarítása is értékes munkaórát emészthet fel, nem beszélve a kárba veszett nyersanyagról, kész termékről.

Miért műanyag tálca?

A kármentesítés során alkalmazható tálcák és edények sokféle anyagból készülhetnek. A megfelelő anyag kiválasztásánál az elsődleges szempont az iparban alkalmazott vegyi anyagok kémiai és fizikai tulajdonságai. Ezt követi a gazdaságosság és kezelhetőség szempontja.

A műanyag tálca minden olyan anyag esetében gazdaságos és könnyen kezelhető, mely nem oldja azt. Az ilyen tálcák mellett szól az az érv is, hogy szinte bármilyen formában elkészíthető, legyártható, ezért szinte bármilyen helyiségben és gép közelében alkalmazható.

Címkék: műanyag ipar kármentő tálca

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása